Courtyard garden for Sobell House’s new extension

Concept: A new annexe and courtyard garden was commissioned in 2017 for Sobell House in Oxford. They provide valuable palliative and end of life care for patients in and around the county. The garden incorporates three main features: privately screened areas so that rooms facing the courtyard can have the beds wheeled outside; private spaces and separate seating areas for patients and their families to wander and sit in peace; a secure and secluded space for nurses and carers to take a break and draw breath during the working day. The garden will showcase an evergreen architecture and structure, with year-round interest and colour. It’s designed so it can be easily maintained by volunteers in conjunction with Sobell House. Opening planned for later in 2019.

Click to enlarge images